Lördag

God fortsättning!

Efter tre sköna lediga dagar var det dags att åka till Stockholm igen för att jobba. Passet började klockan 9 och efter att ha parkerat bilen gick jag direkt till pendeln för att ta mig ner till Centralen. När jag stod och väntade på att pendeln skulle komma ringde Operativa Personalledningen och ville att jag skulle hämta ett lok i Hagalund och köra det till Uppsala. Man hade nämligen tagit ett av loken från ett tågsätt när det kom till Uppsala för att åka och undsätta ett nattåg som fått problem utanför Gävle. Det var det tågsättet jag skulle ha tagit över när det kom till Centralen, men nu stod det alltså kvar i Uppsala och väntade på ett nytt lok. Det var bara för mig att gå tillbaka till Hagalund.

Jag tog ut dagens tågordrar och ringde Fordonsledningen för att få reda på vilket lok jag skulle ha och var det stod. Sen gick jag ut till lokstallet. Loket stod tydligen på verkstaden fortfarande så jag fick ta ett annat istället. Körde sen till Uppsala och kopplade ihop mitt lok med tågsättet som stod uppställt på spår 8. Sen blev det bromsprov och så var det dags för min ordinarie avgång mot Stockholm.

Framme på spår 3 på Centralen blev jag avbytt och kunde gå till Personallokalerna för att ta en fika och försöka få igång min surfplatta som hade trilskats under förmiddagen. Efter en timme var det dags att gå ner igen för att byta av ankommande tåg från Uppsala och sedan köra ett varv – det vill säga till Uppsala och tillbaka.

Det var en vacker klar vinterdag och solen strålade i kylan. Väl tillbaka i Stockholm blev jag avbytt och kunde ta en timmes rast igen. Då var det dags att äta matlådan.

Sista insatsen för dagen var ytterligare ett varv på Uppsala och nu hade det blivit mörkt. När jag så stannade på spår 3 i Stockholm igen blev jag avbytt och gick bort till pendeln för att ta mig ut till Hagalund och sedan åka hem.