Tisdag

Idag var det en Hallsbergs-tur som gällde. Var på plats i Hagalund före 7 och kunde i lugn och ro äta mina frukostmackor innan det var dags för pappersexercisen. Vid halv åtta gick jag ut till spår 33 på bangården för att ta mitt tågsätt i besittning. Rc6-lok samt tre vagnar – 95 meter långt – lätt och behändigt. Körde ner till Centralen och strax efter halv 9 blev det avgång från spår 11. Det var de sedvanliga uppehållen efter vägen: Flemingsberg, Södertälje, Gnesta, Flen, Katrineholm och Vingåker. Det var inga problem att hålla tiden men i Vingåker fick vi vänta några minuter extra eftersom ett försenat snabbtåg (X2) med destination Göteborg fick passera oss efter att ha legat bakom sedan före Flen.

Framme i Hallsberg gjorde jag rundgång på spår 4 och sedan kom en kollega och tog över för att köra tillbaka till Stockholm och jag kunde gå till affären för att köpa Ipren som jag glömde ta med mig i morse. Har nämligen förmodligen fått ta över Maries förkylning och känner mig sträv i halsen, så det gäller att bekämpa utbrottet allt vad det går. Lunchen intogs i Personallokalerna där jag även spenderade min rast med att ta det lugnt.

Vid tvåtiden var det dags att gå ut till spår 5b för att ta emot ett ankommande tåg (även det Rc6-lok med tre vagnar) från Stockholm och växla ut på bangården för att inte stå i vägen. Därute kunde jag i lugn och ro göra rundgång och efter att ombordaren kommit gjorde vi bromsprov och så kunde vi växla fram till plattform igen för att vara förberedda på avgången mot Stockholm vid tio i fyra. Inte heller under den här resan hände något konstigt och vi stannade på Centralstationens spår 17b någon minut före plan. När ombordaren synat körde jag ut till Hagalund igen, slapp passera genom toatömningen och fick göra rundgång på spår 23, där jag lämnade tågsättet och kunde gå mot bilen för att ta mig hemåt. Väl hemma gjorde sig förkylningen mer och mer påmind och jag kände mig riktigt hängig. Turligt nog har jag nu två dagar ledigt, så jag hoppas hinna kurera mig innan det är dags igen för ett tidigt pass på fredag morgon.

Kommentarer är avstängda.