Tillbaka efter semestern

Första arbetspasset efter tre veckors semester var ett morgon/förmiddagsjourpass mellan klockan 4 och halv 12 och då har man rum bokat på överliggningen från klockan 21 kvällen före. Jag åkte alltså till Hagalund redan igår kväll. Jag vaknade till under natten och när jag kollade vad klockan var såg jag att jag fått ett SMS om att det gjorts en ändring i mitt pass. Det var inlagt att jag skulle köra ett tjänstetåg ner till Göteborg klockan 4.30 och eftersom klockan nu var strax efter 3, så beslutade jag mig för att gå upp och göra mig i ordning.

Då klockan slagit 4 (och alltså min arbetstid startat) ringde Operativa Personalledningen och berättade om uppdraget. Det var en X2:a som skulle köras som tjänstetåg (utan passagerare) till Göteborg för att därifrån gå med passagerare tillbaka till Stockholm. Strax efter 4.30 rullade jag ut från Nya Vagnhallen och satte kurs genom regnrusket mot Göteborg. Jag tappade tid under resan då jag hamnade bakom både godståg och pendeltåg och kunde till slut stanna på spår 3 i Göteborg två minuter efter ordinarie avgångstid mot Stockholm. Jag lämnade över till föraren som skulle köra till Stockholm och kunde sätta mig i första klass för att åka som passagerare tillbaka. Cateringservice var väldigt snabba med att lasta ombord maten och cirka 10 minuter sena rullade vi iväg från perrongen.

Framme i Stockholm satt jag kvar i tåget för att åka med ut till Hagalund och därmed var dagens pass slut och det blev till och med en timmes övertid, eftersom klockan hade slagit halv ett när jag gick mot bilen för att åka hem.