Fredag

Sista arbetspasset före semestern började riktigt tidigt – strax efter halv fyra – så jag hade bokat rum för tidig tjänst och kom till Hagalund redan i går kväll.

Efter att ha utfört dagens pappersexercis och fått reda på att tågsättet stod på spår 36 gick jag ut på bangården.

Tidig morgon i Hagalund
Tidig morgon i Hagalund

Mitt tågsätt bestod av nio personvagnar och ett Rc6-lok i vardera änden. Jag skulle köra som tjänstetåg till Uppsala och fick därför åka ner till Stockholm C för att kunna byta ände och köra norrut. Framme på Uppsala C stannade jag på spår 1 och gick åter till andra änden och vid tjugo i sex rullade jag iväg. Den här helgen är det banarbete och vi kan därför inte trafikera Märsta, utan enda uppehållet på vägen var Knivsta och därefter körde jag via Arlandabanan. Framme i Stockholm stod avlösande förare och väntade och efter överlämningen gick jag för att ta en timmes rast i Personallokalerna.

Strax före åtta rullade en X40 från Linköping in på spår 18 som jag tog över. Körde via Arlanda till Uppsala för att därefter byta ände och köra som tjänstetåg tillbaka till Hagalund. För att kunna komma in i toatömningen fick jag först åka ner till Stockholm C, byta ände och sedan köra den korta biten ut till Hagalund. Jag hamnade till slut på spår 37, där jag lämnade fordonet och gick till Personallokalerna. Där lämnade jag in månadens övertidslapp, pratade lite med min chef och kunde sedan åka hem för tre veckors SEMESTER!! Det ska bli riktigt skönt!

På kvällen hämtade vi upp mina föräldrar och åkte till Grillby för att äta kräftor. Vi passade också på att fira svärmor och Tobias som båda fyller år inom kort.

Eftersom jag främst bloggar om mitt arbete så kommer det nu att bli ett uppehåll i bloggandet, så ni får ha det så bra tills jag är tillbaka på jobbet om tre veckor!