Nattjour

Då var det min tur att ha nattjouren i Hagalund igen. Ringde till Operativa Personalledningen klockan 22 igår kväll som lät meddela att det var lugnt just då men att det eventuellt var något på gång lite senare under natten.

Jag kollade färdigt på fotbollsmatchen mellan Malmö FF och Salzburg, där Malmö vann med 3-0 och därmed är kvalificerat för gruppspel i Champions League! Grattis Malmö! Kul med ett svenskt lag där – det är ju hela 14 år sedan sist!

Efter att fotbollen var slut gick jag till rummet för att sova och väcktes sedan av att telefonen ringde klockan halv fyra. Det var fordonsledningen som ville ha hjälp med en provkörning vid halv fem. En X2:a som varit inne på verkstaden skulle provköras för att se att ATC’n fungerade som den skulle. Jag tog ut tågorder och gick sedan ut till spår 24 där den stod. Körde sedan norrut till Upplands-Väsby där jag bytte ände och körde tillbaka ner till Hagalund. Jag rapporterade att provkörningen gått bra och fick sedan lämna fordonet på spår 15 på mellanbangården. Därefter gick jag till Personallokalerna för att äta frukost och resten av jourpasset kunde jag tillbringa i TV-soffan. Klockan nio satte jag mig i bilen för att åka hem.