Torsdag

Torsdagens arbetspass började strax före halv åtta i Hagalund. Med anledning av att en instruktör skulle ha utvärdering av nya förare blev min första del av passet ”kapat” och jag skulle åka pass i stället för att köra själv.

När jag gick ut på bangården för att hoppa in i tågsättet på spår 21 formligen öppnade himlen sig och ett skyfallsliknande regnväder sköljde över mig. När jag hoppade in i vagnen bakom loket var jag dyngsur ända inpå kroppen.

Åkte alltså som passagerare i tjänstekupén till Hallsberg och försökte torka så gott det gick. Väl framme gick jag direkt till överliggningen där jag hade ett dagrum i några timmar och tog av mig kläderna och hängde upp dem på tork. Lade mig på sängen och lyckades somna och sov i drygt en timme. Gick sedan bort till Personallokalerna för att äta min lunchlåda och vid tio över två stod jag vid spår 5b och väntade på ett ankommande loktåg från Stockholm. Bytte av föraren och fick hjälp av ombordaren att växla ut på bangården för att inte stå i vägen. Där gjorde jag rundgång och sedan kom nästa ombordare för att göra bromsprov och så växlade vi ut till spår 5b igen.

Tio i fyra fick jag avgång och kunde sätta fart mot Stockholm med uppehåll i Vingåker, Katrineholm, Flen, Gnesta, Södertälje och Flemingsberg. Framme på Centralstationen visade det sig att en resenär blivit av med sin väska under färden. När ombordaren lämnat klart efter avsyningen rullade jag iväg mot Hagalund och behövde inte gå via toatömningen eftersom tågsättet skulle iväg igen efter mindre än en timme. Dock skulle loket in på verkstaden och när jag parkerat det utanför verkstadsporten kunde jag gå mot utgången för att åka hemåt. I morgon är det ledigt men sedan jobbar jag i helgen.