Midsommarafton

Årets midsommarfirande inleddes med att vi packade in stolar och en picknickkorg i bilen. Sedan hämtade vi upp mina föräldrar och satte kurs på Härkeberga utanför Enköping där vi sammanstrålade med svärföräldrarna för att äta lite ost och kex tillsammans i det fria. Det var väldigt mycket folk i Härkeberga trots att vädret inte var det bästa – det växlade från behagligt ljummet till snålblåst-kallt, men det regnade i alla fall inte 🙂

Vi åkte sedan hem till svärföräldrarna i Grillby och fikade och sedan var det dags för mig att byta om till arbetsuniformen och ge mig iväg mot Hagalund. Jag skulle ha mitt första egna X40-pass och starttiden var vid halv fem på eftermiddagen. På spår 20 stod mitt fordon – en trevagnars dubbeldäckare – som jag började med att klargöra. När det var klart rullade jag ner mot Stockholm C, där jag bytte ände och sedan var det bara att invänta avgångstiden strax före halv sju.

Slutdestinationen var Västerås med uppehåll i Sundbyberg, Bålsta och Enköping och det var faktiskt fler som skulle åka än vad jag hade kunna gissa så här en midsommaraftonskväll. När alla hade gått av vid Västerås C fortsatte jag som växling ut till depån vid Västerås Västra och ställde av fordonet enligt anvisning på spår 7. Därefter beställde jag en taxi för att åka ner till personallokalerna vid Centralen i Västerås och där blev det rast och middag i form av en medhavd sallad. Satt i TV-rummet och kollade på uppsnacket inför matchen Frankrike – Schweiz i fotbolls-VM. Hann också se Frankrikes 1-0 och 2-0 innan det vid 21.30 var dags att gå ner till spår 1 för att lösa av föraren på ankommande tåg från Göteborg och köra det upp till Stockholm.

Mellan Grillby och Ekolsund såg jag för första gången vildsvin i vilt tillstånd. En hel familj – kanske 10 stycken – sprang över spåret precis framför mig och jag vet inte om jag körde på någon. Jag hörde inget dunk i alla fall när jag passerade. Framme på spår 6 i Stockholm bytte jag ände igen och när allt var klart kunde jag köra ut till Hagalund, där jag passerade toatömningen och sedan parkerade på spår 31. Därmed var dagens arbete slut och jag gick till parkeringen. Tog bilen och åkte till Grillby för att hämta upp Marie och föräldrarna och sedan åkte vi hem till Västerås.