Onsdag

Jag hade samma pass även idag – nämligen Falun tur och retur. Vädret är verkligen inte vårlikt – några plusgrader, regn och gråkallt – usch …

Det regnade och var lite halt på spåren hela vägen upp till Falun, men körningen gick bra och vi anlände någon minut efter tidtabellen.

Efter rasten i Falun hjälptes föraren på det ankommande tåget och jag åt att göra rundgången och bromsprovet och sedan var det bara att invänta avgången tillbaka mot Stockholm vid halv åttatiden.

Returresan började även den i duggregn, men nederbörden avtog vartefter och när vi lämnade Avesta-Krylbo var det uppehåll. Mellan Sala och Uppsala fick jag en säkerhetsorder från fjärrtågklareraren om att ett vägskydd (d v s bevakad järnvägsövergång på bilistspråk) var felaktigt. Det innebär att jag måste stanna tåget före vägen och sedan får jag passera när det kan ske utan fara för andra trafikanter. När jag kom fram till den aktuella övergången visade det sig att det blinkade rött för vägtrafikanterna, men bommarna hade hakat upp sig på nervägen. Det var en liten byväg och ingen trafik i sikte. Vi blev några minuter sena på grund av detta, men resten av vägen avlöpte utan problem och vi kunde anlända till spår 7 på Stockholm Central i princip i rätt tid.

Efter rundgången och efterföljande bromsprov rullade jag ut till Hagalund, där jag som vanligt passerade genom toatömningen och fick sedan göra rundgång med loket. Gick sedan mot parkeringen för att sätta mig i bilen och åka hem.