Tisdag

Idag var det dags för en tur till Falun och tillbaka. Parkerade bilen som vanligt i Hagalund och gick sedan till pendeln för att ta mig ner till Centralen. Där gick jag till personallokalerna och tog ut dagens tågordrar samt fordonslistor. Pratade ett tag med en kollega och tog kaffe och smörgås innan det var dags att gå ner till spår 6 för att byta av föraren som satt i loket. Efter att ha installerat mig i loket och gjort förberedelserna inför färden gick jag till Bistron för att hämta en kopp kaffe och prata med ombordpersonalen.

Vid kvart i två blev det avgång och jag satte fart ut från Centralen. När jag passerat Solna märkte jag att telefonen i loket hade dött. Ringde driftstödet och fick rådet att göra en spänningsreset genom att slå av och på säkringen och det kunde jag göra när jag stannat på Arlanda. Telefonen startade upp igen och fungerade hela vägen till Falun 🙂 Annars hände inget som är värt att rapportera.

Framme i Falun fick jag hjälp av ombordaren att göra rundgång och så lämnade jag över loket till föraren som skulle köra nästa avgång mot Stockholm. Jag gick till personallokalen för att ha rast och äta min matlåda.

När nästa tåg från Stockholm rullade in bytte jag av föraren och så gjorde ombordaren och jag rundgång på samma sätt igen och när allt var förberett för avfärd och det var en halvtimme kvar till avgång samlades vi i Bistron för att dricka en kopp kaffe.

På nervägen regnade det lite lätt och det gjorde att det blev lite småhalt och det var svårt att få grepp för att kunna komma upp i hastighet. Vi höll ändå tiden ganska bra och framme på Centralen i Stockholm var det dags för ytterligare en rundgång. Sen åkte jag ut till Hagalund, passerade genom toatömningen och avslutade med ytterligare en rundgång. Därefter återstod bara bilresan hemåt.