Torsdag

Idag var det väckning klockan fyra och efter att ha gjort mig i ordning gick jag ner för att äta tidig frukost i dagrummet. Min kollega dök också upp och när vi ätit färdigt gick vi bort till SJs personallokaler för att träffa instruktören och förbereda dagens körningar.

Vi började med att köra det långa pendlartåget som avgår strax efter klockan sex från Hallsberg via Västerås till Stockholm. Idag var det ett Rc6-lok med 9 personvagnar alltså över 250 meter långt. Väl framme på Centralstationen efter ganska precis 2½ timme lämnade vi tågsättet och väntade på ett ankommande tåg från Uppsala som vi skulle köra ett varv med. Tågsätten till Uppsala består oftast av 9 personvagnar och ett lok i varje ände – 269 meter långt. Efter att ha varit i Uppsala och vänt lämnade vi över tågsättet till nästa förare och gick för att äta lunch.

Dagens körningar avslutades med att för tredje gången den här veckan köra tåget till Hallsberg som avgår vid halv ett-tiden. Rc6-lok med tre vagnar – ”bara” 95 meter 🙂 Framme i Hallsberg väntade en av våra kollegor som blev klar med fordonsutbildningen förra veckan och nu alltså har börjat köra egna turer. När överlämningen var klar återstod bara passresan hem till Västerås.

I morgon är det examen på fordonsutbildningen.