Söndag

Vi tog min bil ner till Centralen, där vi förberedde dagens körningar. Idag stod samma pass som för två veckor sedan till buds. Vi tog taxi ut till depån och började klargöra de två X40-sätten. Sen körde vi som tjänstetåg upp till Stockholm, där vi lämnade över till föraren som skulle köra mot Linköping. Därefter hade vi en dryg halvtimmes rast innan vi skulle byta av föraren på ett ankommande tåg. Vi körde sedan tåget till Västerås, där vi lämnade över till en kollega som fortsatte ner till Göteborg.

Vi hade en timmes lunchrast och jag åt min matlåda. SJs operativa ledning i Göteborg ringde och meddelade att man haft problem att koppla ihop tågsätten (multipelkoppla/”multa”) under morgonen. För att inte orsaka försening kördes därför tåget vi skulle ta över som två enskilda tåg med några minuters mellanrum. Vi skulle lösa av föraren på det första tåget och så skulle vi få multa med en annan X40-enhet på Centralen i Stockholm, så att returen till Göteborg gick med två ihopkopplade enheter.

När vi kommit fram till Stockholm kom en annan X40 ner från depån i Hagalund, som vi multade med vår enhet och så kunde vi avgå i rätt tid tillbaka ner mot Göteborg. I Västerås lämnade vi över tåget till föraren från Göteborg, som fortsatte, medan vi slutade och tog bilen hem. Nu är det en dags ledighet innan det är dags igen.