Fredag

Tog bilen till depån där jag parkerade och strax efter dök min handledare upp. Dagens pass började med att klargöra en tvåvagnars X40 och när vi var klara med det växlade vi ner till Centralen där en kollega tog över för att ”multa” d v s koppla ihop med en annan X40 som precis ankommit från Stockholm.

Vi skyndade över till spår 5 och precis när vi kom ner på perrongen rullade ”vår” X12:a in från Sala och vi bytte av föraren och tog över för att köra ner till Linköping. Vi stötte inte på några problem under resan och när tåget var synat efter ankomsten kunde vi rulla iväg till ”stall” för att parkera och sedan ta halvannan timmes rast i personallokalerna. Jag passade på att äta både mina frukostmackor och min matlåda och tog det sedan bara lugnt ett tag. Min ”ordinarie” handledare hade också haft rast i Linköping och skulle nu köra X12:an, som vi kom ner med, tillbaka mot Sala och jag hann prata några ord med honom innan det var dags för honom att gå iväg.

När vår rast var slut gick vi ut till spår 3 för att ta emot ankommande X50 (Regina) och efter bara drygt 10 minuter köra tillbaka mot Sala. Även returresan avlöpte utan problem och när vi rullade in på Västerås C på utsatt tid lämnade vi över spakarna till den väntande kollegan och så gick vi för att ta en taxi ut till depån där vi parkerat våra bilar. Därmed var veckans arbete avklarat och nu väntar en ledig helg.

På kvällen åkte Marie och jag för att titta på Rönnbys damer när de mötte Jönköping i Kristiansborgshallen. Rönnby stod som segrare med 4-3 när slutsignalen gick.