Torsdag

Jag cyklade ner till stationen vid 7-tiden och efter att ha tagit av mig överdragskläderna gick jag upp för att ta ut dagens tågordrar. I dag är min ordinarie handledare på ett möte och därför får jag en ”nygammal” handledare (jag åkte med honom i tre veckor i februari förra året då jag var på praktik i Västerås under lokförarutbildningen).

Strax efter halv nio bytte vi av föraren på tåget från Sala för att köra det ner till Linköping. Tågsättet var även idag en X12:a. När vi stod i Eskilstuna var det en ung tjej som svimmade på perrongen. Hon fick hjälp direkt av en sjukvårdskunnig passagerare och fick vatten av oss. Hennes kompis tog hand om henne och vi kunde fortsätta mot Linköping. I övrigt gick resan ner utan problem och vi ankom på utsatt tid. Därefter hade vi drygt tre timmars så kallad ”kvartstid” d v s en kvart betald varje timme under rast/väntetid på bortaort. Vi hade dagrum bokade på Scandic. Jag hade ingen matlåda med i dag så jag fick gå ut för att få något i magen.

Strax före kl 15 löste vi av ett ankommande tåg från Sala och körde bort det till ”stallet”. Vi hade sedan en dryg timmes väntan innan avgång och passade då på att gå till personallokalerna för att ta en kopp kaffe. När tiden för avgång närmade sig växlade vi fram till plattform. Det var väldigt många resenärer som skulle med tåget – enbart till Katrineholm var det 130 personer som där skulle byta till snabbtåget mot Göteborg. Det medförde att tåget var nästan fullsatt när vi avgick från Linköping och när vi sedan lämnade Norrköping var det dessutom fullt med stående. Efter Katrineholm var det mer normalt med resenärer. När vi rullade in på Västerås C på utsatt tid blev vi avbytta och därmed var dagens körningar över.

Det regnade ordentligt när jag cyklade hem och jag var riktigt genomblöt när jag till slut parkerade cykeln i förrådet hemma.