Torsdag

Provade att åka tåg till Hallsberg i dag. Marie skjutsade mig ner till stationen och så hoppade jag på 8.25-tåget mot Hallsberg och Örebro. Jag skulle även ha kunnat åka 9.25-tåget men eftersom mitt praktikpass började klockan 11, hade marginalen då bara blivit en kvart och därför vågade jag inte chansa, i fall något skulle hända på vägen. Så jag kom i god tid till Hallsberg och kunde ta det lugnt med en kopp kaffe innan jag skrev ut dagens och morgondagens tågordrar eftersom det här var ett överliggningspass.

Min handledare och jag gick ut för att lösa av ett SJ2000-tåg (X2) mot Karlstad och väl där fick vi rast i närmare 4 timmar. Jag åt min matlåda och tog det lugnt under tiden och när rasten var över gick vi ner till järnvägsstationen för att lösa av ett ankommande tåg från Stockholm. Det var ett SJ3000-tågsätt (X55) som vi skulle köra tillbaka till Stockholm. Resan var lugn och behaglig och vi höll tiden hela vägen. Idag var det heller inga kor på spåret. Väl framme på Centralen gick alla resenärer av och vi fick klart från ombordpersonalen att tågsättet var avsynat. Vi körde bort till perrongerna vid Norra Bantorget, där vi blev avfurnerade d v s cateringfirman plockade ur mat m m från Bistron och pentryt i 1:a klass. Därefter kunde vi fortsätta ut till Hagalund där vi passerade toatömningen och fick efter det parkera fordonet inne i stora vagnshallen.

Sedan gick vi till överliggningen där en kvällsmacka väntade innan det var dags att gå till rummet för att sova några timmar.