Söndag

Vi började inte förrän halv nio i morse och eftersom frukosten på hotellet serverades från klockan 7 hade vi gott om tid för att äta en rejäl frukost. Sen var det dags att gå ner till järnvägsstationen och börja med att klargöra tågsättet för resan tillbaks till Stockholm. När fordonet var uppstartat och alla förberedelser klara ringde vi åter till fjärren i Gävle för att få tillstånd att växla oss ut till plattformen vid spår 1 och sedan var det bara att invänta avgångstiden.

Resan ner till Stockholm gick smidigt och utan konstigheter och vi rullade in till spår 5 på Centralen några minuter före tidtabellen. Vi fick avlösning direkt och kunde gå upp för att ha knappt två timmars rast innan nästa körning. Jag passade på att köpa en varmkorv under tiden för att klara eftermiddagen.

Vid 14-tiden gick vi ner till spår 12 dit vårt nästa tågsätt kom inrullande från depån i Hagalund. Det var ett Rc 6-lok och tre vagnar som vi skulle köra till Hallsberg. Det var väldigt mycket folk som skulle med så tåget blev fullsatt. Under resan stannar tåget på sex stationer, så det är lite skillnad mot att köra snabbtåg. Väl framme på slutstationen blev vi avbytta av en annan handledare som också hade elev. De tog hand om tåget och skulle göra rundgång med loket för att sedan köra till Stockholm igen.

För min handledare och mig återstod bara att gå bort till personallokalerna för att avsluta passet och sedan kunde jag sätta mig i bilen och köra hemåt. I morgon är det ledigt och då ska jag till tandläkaren … men på tisdag kör jag igen.