Färgelanda – Skövde (- Jönköping)

Sista dagen med den här gruppen började som vanligt med frukost. Då kom flera av resenärerna och sken som solar – de hade nämligen gått ut före frukost på älgspaning och haft lyckan att få se älg. De visade bilderna som de tagit med sina kameror och var överlyckliga. Det är verkligen exotiskt för dem att få se älg.

Efter att lastningen var klar åkte vi till Stenungsund och bort till rastplatsen på andra sidan Tjörnbron, där det blev fotostopp. Sedan fortsatte vi till Marstrand där vi tillbringade drygt 2 timmar och det blev också vårt lunchuppehåll.

På eftermiddagen åkte vi sen till Göteborg, där det blev stadsrundtur och en knapp timmes fri tid. När alla satt i bussen återstod bara två timmars färd till Skövde där resenärerna ska tillbringa sin sista natt i Sverige för den här gången. När allt bagage var urlastat och jag sagt tack och hej till gruppen, åkte jag ner till Jönköping för att övernatta där, eftersom jag är ledig i morgon. Jag lämnade över bussen till en förare som vi hyr in för att köra transfer till och från flygplatsen i morgon. Han var för övrigt med och körde ner till Schweiz förra sommaren, så vi skrattade lite åt minnena från den resan.

Sen checkade jag in på hotellet och ringde även min kollega som jag löste av här i lördags. Han hade kört upplastning av en buss som skulle ner till Tyskland och var nu på väg i hyrbil hem från Helsingborg och skulle övernatta på samma hotell. Efter en knapp timme var han på plats och vi gick ner till hotellets restaurang för att äta middag tillsammans. Vi satt och pratade fram till närmare midnatt och sen var det dags för en skön natts sömn.