Måndag

Idag var det ett eftermiddags-/kvällspass som gällde. Började med att åka som passagerare ner till Södertälje Hamn vid halvtvåtiden och gick sedan bort till depån. Vi skulle klargöra ett fordonssätt som skulle gå på Uppsala-linjen i eftermiddagstrafiken. När klargöringen och bromsprov m m var utfört inväntade vi avgångstiden för att köra som tjänstetåg till Tumba, varifrån Uppsala-tågen utgår i rusningstrafik. Väl i Tumba knappade vi in tågnumret i Passagerarinformationssystemet och så dök ”Uppsala C” upp i destinationsskyltarna. Vi körde tåget till Stockholm C, där vi fick avbyte och gick upp för att ta rast och äta våra matlådor.

Efter en timmes rast var det dags att gå ner till perrongen igen för att ta över ett tåg och köra det till Uppsala fram och tillbaka. När vi var tillbaka i Stockholm fick vi avbyte och så var det dags för vår andra rast för dagen.

Efter ännu en timmes rast gick vi åter ner till perrongen – denna gång för att ta över ett tåg mot Södertälje och framme i Södertälje Hamn lämnade vi tåget och därmed var dagens körningar över. Det återstod bara att vänta på nästa tåg mot Märsta och åka som passagerare med det till Stockholm C och där var dagens arbete till ända och jag fick vänta 10 minuter på att tåget mot Bålsta skulle dyka upp så att jag kunde ta mig till Kungsängen där jag parkerat bilen.