Fredag

Andra veckans praktik avslutades med ett pass som startade tidigt på morgonen. Åkte hemifrån redan klockan kvart över tre och tog bilen ända till Stockholm. Parkerade på Kungsholmen och gick till personallokalerna.

Passet började klockan 5 och första körningen var morgonens andra tåg mot Märsta. Det startar kl 5.16 på Centralen och kommer dit som ett tjänstetåg d v s tåg utan medföljande passagerare från depån i Södertälje. Vi löste av föraren som kört dit tåget och inväntade sedan avgångstiden. Uppe i Märsta bytte vi som vanligt ände och körde tillbaka ner till Stockholm, där vi fick avbyte och gick för att ta en timmes rast.

Nästa körning var ett ”helvarv” till Uppsala d v s Stockholm C – Uppsala – Älvsjö – Stockholm C. Lite nygammal körning för mig – jag har ju kört till Uppsala förbi Arlanda förut när jag hade praktik på SJ, men det var premiär för den här körningen nu när jag är på Stockholmståg.

När vi kom tillbaka till Centralen och fick avbyte hade tre timmar gått sedan vi åkte norrut mot Uppsala och därmed var vårt pass avslutat. Jag gick upp till personallokalerna för att ta en kopp kaffe och ett besök på toaletten innan jag gick bort till bilen för att ta mig hem.

Nu är det ledig helg, men på måndag är det dags igen!