Nattjour

Helgen avslutades med ett nattpass som började 21.30 på söndagskvällen. Tog bilen till Kungsängen och åkte pendel därifrån. Vi började med att gå bort till överliggningslokalerna, som ligger några hundra meter bort från personallokalerna på Centralen, för att jag skulle hitta dit om det skulle bli en lugn natt.

Handledaren ringde och anmälde oss som närvarande, men operativa ledningen sa att det var lugnt för stunden, så vi satte oss och tittade på TV. Vid midnatt började finalen i Confederations Cup som spelas i Brasilien och är ”För-VM” inför nästa års fotbolls-VM som ska gå av stapeln där. I finalen möttes Brasilien och Spanien, men det var inget snack om vilka som var det bättre laget – Brasilien vann komfortabelt med 3-0.

När finalen var slut hade alla pendeltåg slutat gå för natten och vi gick bort till överliggningen för att sova lite. Eventuellt skulle det kunna bli något för oss då morgonens alla tåg ska ut igen efter klockan 4, men vi hörde inget och klockan 7 på morgonen gick vi upp och åt våra medhavda frukostmackor och sedan var passet över och vi kunde åka hem. Så kan det vara när man har jour och allt fungerar.

I morgon är det fridag, men på onsdag kör vi igen.