Lördag

Åkte hemifrån vid 12-tiden, ställde bilen i Kungsängen och tog pendeln därifrån. När jag kom till Stockholm C gick jag upp till personallokalerna, läste igenom gällande dygnsorder, tog en kopp kaffe och väntade in min handledare. Handledarens ordinarie pass var inställt idag p g a ett spårarbete mellan Karlberg och Solna vilket medförde begränsad spårkapacitet och inskränkningar i viss pendeltågstrafik. Vi hade dock fått ett ersättningspass med nästan samma start- och sluttid (14-23.30).

Vi började med att gå ner till den södergående plattformen och snart kom vårt tåg in som vi skulle ta över. Vi körde ett ”helvarv” Centralen – Västerhaninge – Bålsta – Centralen och sedan var det matrast en timme. Typiskt nog stod min matlåda kvar hemma i kylen, så jag fick gå och köpa mat istället.

När maten var uppäten och timmen led mot sitt slut var det åter dags att gå ner till den södergående plattformen för att ta över ett tåg. Nu var det ett ”helvarv” Centralen – Nynäshamn – Bålsta – Centralen som gällde. Det tar nästan 4½ timme innan man är tillbaka på Centralen igen och när vi var tillbaka och blev avlösta så var dagens pass slut och jag kunde sätta mig på pendeln mot Kungsängen för att ta mig hem.

 

Rast i Nynäshamn
Rast i Nynäshamn