Lördag

Tidig start på lördagsmorgonen – redan strax efter 5 började passet. Min handledare och jag mötte upp ute vi depån, där vi började klargöra dagens första fordon – en 3-vagnars dubbeldäckare (X40). När det var klart växlade vi ner till perrongen och inväntade avgångstiden. Sedan satte vi kurs på Stockholm. Även om det inte är så mycket tågtrafik ute på lördagsmorgnarna, så lyckades vi komma i fatt ett pendeltåg mellan Barkarby och Spånga och vi fick köra väldigt sakta ett par signalsträckor så att pendeln hann iväg en bit.

När tåget var tömt på resenärer, körde vi till Norra Bantorget där vi väntade på att en annan 3-vagnars dubbeldäckare skulle kopplas i hop med vår. När det var klart körde vi tillbaka till en perrong på Stockholm C, där en annan lokförare tog över och skulle köra till Eskilstuna.

Min handledare och jag tog taxi ut till Hagalund eftersom det inte fanns något tjänstetåg som passade att lifta med och tog sedan en knapp timmes rast innan det var dags att gå ut och klargöra nästa fordonskombination – två stycken ihopkopplade 3-vagnars X40. När klargörningen var klar begärde vi att få åka ner till Stockholm C och när vi kom fram och öppnade dörrarna vällde folk in i vagnarna. Vi gick till andra änden och inväntade avgångstiden som var strax före halv 12. Tåget skulle till Göteborg, men vi fick avbyte i Västerås, dit vi kom ett par minuter före tidtabellen. Det var mycket folk som klev av i Västerås, men också många som skulle på. Vi tog en taxi ut till depån, där våra bilar stod parkerade och så var dagens pass slut.

Jag åkte direkt till bilprovningen för att besikta bilen. Kom en dryg halvtimme för tidigt dit men det var lugnt, så jag kom in ganska omgående. Bilen gick igenom utan anmärkning 🙂 skönt!!

Åkte hem en kortis för att byta om och stack sedan iväg för att kolla på Rönnbys Innebandydamer som skulle möta Linköping i Kristiansborgshallen. Rönnby vann komfortabelt med 8-2, men Linköping kämpade på hela matchtiden ut och det var ett mycket bra och högt tempo i matchen, så det var kul att se. Träffade också på Uffe L, som jag inte sett på många år. Kul!