Tisdag

Gick ner för att äta frukost strax före halv sex tillsammans med min handledare. När den var avklarad ringde vi till platskontrollen för att få reda på var vårt tågsätt stod parkerat och gick sedan ut till det. När vi var klara med våra kontroller fick vi klartecken att starta och åka som tjänstetåg (d v s utan passagerare) till Uppsala. Precis som i fredags fick vi först åka ner till Norra Bantorget med vårt 269 m långa tågsätt för att kunna byta riktning.

Inte heller idag var det några problem att köra Uppsalapendeln direkt ner till Stockholm och när alla passagerare lämnat tåget och vi fått klartecken från ombordpersonalen körde vi ut till Hagalund igen. Där tog vi en timmes rast innan det åter var dags att ringa platskontrollen för att höra var nästa tågsätt för dagen stod uppställt. Det var ett Rc6-lok plus 4 personvagnar som var dagens Borlängetåg och vi körde ner till spår 5 på Centralstationen, där vi fick göra rundgång på loket. När allt var kopplat och bromsprovet utfört, inväntade vi avgångstiden. När avgångssignalen blinkade startade vi resan mot Dalarna och efter uppehåll i Arlanda C, Uppsala C kom vi fram till Sala, där vi blev avlösta.

Jag fick också köra Regina-tåget från Sala ner till Västerås och när vi kom dit blev vi avlösta och vi begav oss hemåt på cyklarna i snögloppet. Nu är det bara ett pass kvar på den här praktikperioden och det blir på fredag.