Västerås – Hallsberg

Ännu en tidig morgon med väckning 3.30 och avresa hemifrån en timme senare ner till Centralen. Där tog vi ut dagens tågorder och körplan och sedan blev det taxi ut till depån. Dagens tågsätt var en tre-vagnars dubbeldäckare (X40), vilket vi startade upp och klargjorde. Sedan rullade vi ner till perrongen vid Västerås C. Eftersom vi var morgontåget till Göteborg, fick vi byta förarhytt därnere för att kunna köra åt rätt håll vid avgång.

När avgångstiden var inne och dörrarna stängts rullade vi i väg och efter uppehåll i Köping, Arboga, Örebro C, Örebro S och Kumla rullade vi in i Hallsberg på utsatt tid 1 timme och 20 minuter efter avgång från Västerås. Där blev vi avbytta och fick gå till personalrummet och fika och ta det lugnt ett tag innan avgången på Stockholmståget, som vi skulle passåka med tillbaka till Västerås. Vi fick dock vänta ett tag extra på det tåget eftersom det blev försenat ca 40 minuter p g a ett växelfel som uppkom i samband med att det skulle lämna Laxå.

När vi steg av i Västerås hade tåget kört in tid så förseningen var ”bara” 20 minuter och vi gick upp till personalrummet och tog en kaffe innan vi åkte hem. Nu är det ledigt i helgen 🙂