Fredag

När jag var på väg från garaget ut till starten för min skollinje satt jag och filosoferade lite. Det här måste vara den överlägset bästa tiden på året! Det är ljust på morgnarna och allting är så där vackert grönt i naturen och det är varmt redan tidigt på morgonen så att man kan köra med öppen ruta (eftersom jag nu kör en buss utan AC). Det är inte heller så mycket trafik ute (i alla fall inte på fredagsmorgnar) 🙂

På min skoltur passerar jag dessutom genom Sveriges nordligaste bokskog och den här årstiden är det ett så där ”trollskt” ljussken därinne när solen skiner – det är så mysigt 🙂

Efter morgonturen åkte jag direkt till Bilprovningen i Västerås där bussen skulle in på den årliga undersökningen. När det var min tur körde jag in i hallen där två man väntade på att få gå igenom allt. Efter drygt en halvtimme var det hela över – fick två anmärkningar (skyltbelysning och vindrutespolare) men det blev ingen ombesiktning i alla fall 🙂  Fick dessutom gå med ner under bussen där de visade på två saker som bör åtgärdas för att undvika problem i framtiden.

Åkte sedan till garaget med glädjande besked om besiktningsresultatet och intog lunch där i fikarummet. Sedan var det dags att åka ut för att köra eftermiddagsturerna. Kom in till Enköping efter första hemturen med nån minuts marginal, så att jag hann med ett toalettbesök samt fylla på vattenflaskan innan det var dags för nästa tur.

På veckans sista tur – från gymnasiet – fick jag två passagerare och dessa skulle av precis i början av turen 🙂 Passade perfekt eftersom jag skulle tillbaka till Västerås med bussen – sparade nog drygt 30 minuter på att inte behöva köra hela turens sträckning.

Väl tillbaka vid garaget tvättade bussen utvändigt – förutom fronten, där alla insekter sitter, var det mest damm från grusvägarna som behövdes spolas bort. Sedan tankade jag upp bussen så att den är klar för måndagen. Tog sedan bilen hem för att fira helg.