Onsdag

Åkte till vårt andra garage som ligger utanför Västerås, där jag skulle hämta bussen. När jag startat bussen såg jag att den inte var tankad – tankmätaren visade under ½ tank, så det var bara att börja med att tanka upp bussen. Hann också med en snabb kopp kaffe innan det var dags att bege sig iväg mot skolturen.

Hade tur under morgonturens andra del, på väg in mot Enköping – ungefär halvvägs blev det plötsligt kö och jag skymtade en sån där varningsskylt som Polis och Räddningstjänst kan sätta upp med texten ”OLYCKA”. Hann precis tänka att jag skulle backa tillbaka några meter för att kunna svänga in på en avtagsväg och köra runt stoppet, då kön började rulla. Mötte en kollega i en skolbuss på väg åt andra hållet, så det måste ha varit stopp ett bra tag, för den skolbussen och jag kommer ungefär samtidigt efter varandra varje morgon på väg in mot Enköping. Det verkade vara en singelolycka – en bil som kört ner i diket och ut på en åker av någon anledning. Plockade upp ett par elever efter vägen som skulle ha åkt med den andra skolbussen, så att de skulle komma i tid till skolan. Skymtade också bakdelen på en annan skolbuss i pärlbandet framför mig – en skolbuss som avgår drygt 10 minuter tidigare än jag från låg- och mellanstadieskolan – den hade hamnat bland de första i kön efter att de stängde av vägen.

Efter att ha fikat lite på bussgaraget i Enköping åkte jag ut till en annan skola för att köra ett par klasser till badhuset. Sedan var det rast/vila tills jag skulle hämta dem och köra tillbaka till skolan. Denna körning ligger egentligen på en av våra andra skolbussar, men den bussen var idag inkommenderad till Västerås för att hjälpa till med körningar där. Kollegan som kör den bussen ringde och sa att han var klar i Västerås och på väg till Enköping, så han skulle köra returen själv. Så då kunde jag äta lunch i normal tid 🙂

Eftermiddagens båda turer gick som vanligt lugnt och smidigt och när sista eleven stigit av åkte jag tillbaka med bussen till Västerås, där jag tankade upp den innan jag parkerade.