Tisdag

Åkte till garaget och startade upp bussen och lastade i mina pinaler och papper. Sedan fick jag göra ett ”akutjobb” i fikarummet där det var stor kris. Nån hade missat att sätta tillbaka röret där kaffet ska komma ut ur kaffemaskinen, så när man tryckte på knappen så sprutade kaffet ut åt alla håll – utom i muggen 🙂 Men det var snabbt fixat och jag kunde återgå till att förbereda min skoltur och skriva diagrambladet för färdskrivaren. När allt det var klart tog jag en kopp kaffe och åt min medhavda macka samt bytte några ord med kollegor som hade anlänt.

Sen var det dags att bege sig ut mot startpunkten för att efter det köra morgonturen. Under förmiddagsuppehållet på bussgaraget i Enköping passade jag på att torka av golvlisterna i bussen med våt trasa. Otroligt vad mycket smuts som samlas där.

Eftermiddagsturerna kördes i strålande solsken och mellan första och andra hemturen hann jag med att torka av listerna på bagagehyllorna ovanför passagerarnas huvuden. På sista turen – inifrån Enköping – var det ovanligt få som åkte – det verkade som om högstadiet hade haft någon aktivitet under dagen.

När sista passageraren hade stigit av vände jag bussen och åkte tillbaka till Västerås där jag tvättade bort alla insekter från fronten samt dammsög och moppade invändigt innan jag plockade ur alla mina pinaler och papper igen – i morgon ska jag ha en annan buss.

När jag kom hem var Tobias, mina föräldrar och svärföräldrarna hemma hos oss och vi grillade hamburgare och firade våra mammor på ”Mors Dag” lite i förskott.