Måndag – pyspunka

Det var en minusgrad ute när jag kom ner till bussen i morse. Som tur var hade jag ställt om klockan på värmeaggregatet till sommartid redan i fredags och aktiverat värmaren, så det fanns lite grundvärme när jag startade upp bussen.

Körde sedan morgonturen utan problem och åkte till bussgaraget i Enköping för att ha mitt förmiddagsuppehåll. Efter att ha fikat tänkte jag tanka och när jag gick ut för att starta bussen hörde jag att det pyste vid höger framdäck. Luftläckage från en luftkudde var min första tanke, men det lät lite för nära för att vara en kudde tyckte jag samtidigt – kuddarna sitter ju lite längre in under bussen eller innanför hjulen. Jag lyssnade och försökte lokalisera varifrån pysljudet kom. Det visade sig snart att det kom från däcket – en sten hade tryckt hål på däcket under morgonturen. Ringde till vår däckkille och förvarnade att jag var på väg och satte mig i bussen och körde mot vårt garage utanför Västerås. När jag kom fram var det förberett – garageporten var öppen och domkraften stod framme 🙂 Bytet var snart gjort och jag tankade bussen där istället. Sedan åt jag min medhavda matlåda innan det var dags att åka mot Enköping igen för eftermiddagens hemturer.

Idag slutade hela låg- och mellanstadieskolan tidigt och jag fick 25 elever som skulle köras hem istället för 1 som det normalt är. Efter ca 50 minuter var alla hemma och jag styrde snabbt in mot Enköping igen för att köra hem högstadieeleverna. Kom precis fram till skolan när tiden var inne för avgång och körde sedan hemturen som vanligt.

Sista hemturen – från gymnasiet – avverkades utan anmärkningar.