Torsdag

Började som i går med morgonturen utanför Enköping. Efter det var det transport av elever från en lågstadieskola i Västerås ut till Björnön, där de skulle åka pulka och grilla korv. Från skolan som jag körde i från gick det åt 4 bussar, men eftersom vi hade väldigt många extraturer nästan samtidigt fick jag köra 2 vändor.  Det var inte bara en skola som skulle ha friluftsdag så det har väl sällan varit så många bussar ute på Björnön som i dag. När det var klart åkte jag till garaget för lite fika och rast.

Klockan 12 åkte jag och hämtade 2 skolklasser som åkt skridskor på Rocklunda och körde hem dem till deras skola och sedan var det direkt i väg för att köra som extrabuss på Högskolelinjen till Eskilstuna. Väl där var det rast och då gick min kollega som körde den ordinarie bussen och jag ner på stan och åt lunch.

Sedan hade jag passning som extrabuss på 2 avgångar mot Västerås, precis som i går, och inte heller i dag behövdes mina tjänster, så jag fick åka tom tillbaka. Det blev ett riktigt busväder när jag svängde ut på E18 från riksväg 56. Den ordinarie bussen, som låg någon minut framför mig, fastnade i köer vid en trafikolycka precis i utkanten av Västerås, men jag hade turen att det var en avfart precis där kön började när jag kom dit, så jag kunde svänga av och åka gamla vägen. Åkte ner till Centralen för att stå i beredskap för nästa avgång i fall den ordinarie bussen skulle kraftigt försenad, men det löste sig och kollegan avgick nästan utan någon som helst försening.