Lördag

En av mina lokförarkollegor här i Västerås behövde vara ledig idag men fick inte ledigt. Eftersom jag inte får möjlighet att köra tåg så ofta nu för tiden tänkte jag att jag kunde hjälpa till.

Arbetspasset startade vid kvart över ett på eftermiddagen och en kvart senare stod jag vid spår 5 där en Regina från Sala kom inrullandes. Jag bytte av föraren och tog plats i förarstolen.

Det blev en lugn resa helt utan problem och förseningar. Uppehållen i Kolbäck, Kvicksund, Eskilstuna, Hälleforsnäs, Flen, Katrineholm och Norrköping avverkades helt enligt planen. Vi ankom i rätt tid vid tio i fyra till spår 4 på Linköping C.

När ombordaren synat igenom tågsättet körde jag bort till verkstaden och parkerade. Sen gick jag till Personallokalerna för att ha en och en halv timmes rast.

Jag åt min matlåda, drack kaffe och tog det lugnt. Vid kvart i sex stod jag vid spår 3 och väntade där en X12-a från Sala snart skulle ankomma.

När den stannat bytte jag av kollegan som kört och gick till andra änden för att göra mig klar. När städpersonalen fräschat upp invändigt kunde de väntande resenärerna gå ombord.

Vid fem över sex var det dags att stänga dörrarna och lämna Linköping. Som vanligt var det uppehåll på samma ställen i den här riktningen. Inte heller nu var det några problem att hålla tidtabellen.

Efter Flen tilltog dimman och sikten begränsades kraftigt. Fem i halv nio rullade vi in till spår 2 i Västerås och jag lämnade över till den väntande kollegan.

Därmed var dagens arbete avklarat och jag kunde gå för att byta om.

I morgon är jag ledig.