Gott Slut 2019

Det är endast några timmar kvar av det här decenniet. Det har hänt otroligt mycket under 10-talet. För tio år sedan körde jag turistbuss och aldrig kunde jag väl då ana att jag skulle byta karriär en gång till i livet. Det är väl ganska bra ändå att man inte vet vad som i framtiden komma skall?

Under det senaste året har jag varit med under provkörningarna av de nya ER1-orna, som bara för ett par veckor sedan sattes i trafik. En höjdpunkt var i februari då jag fick vara med om vintertesterna uppe i Kiruna. I övrigt har jag hållit ett antal kurser – trafiksäkerhetsfortbildningar, fordonsutbildningar (X12, X40 och ER1) samt tågskyddsutbildning (ETCS).

Det har inte blivit så mycket tågkörning alls under året – endast 17 dagar har jag kört reguljära tåg (med passagerare). 30 dagar har det varit provkörning med ER1.

Det har också blivit många dagar på kontoret med framtagande av material för ER1-utbildningarna. På grund av allt detta har det inte varit så mycket intressant att skriva om varje dag utan jag har istället ”klumpat” ihop inläggen och berättat om flera, i princip, likadana dagar i samma inlägg. Därför har det bara blivit drygt 150 inlägg i bloggen under året.

Till sist hoppas jag att ni får en fin kväll och önskar er alla ett riktigt Gott Slut på 2019!