Tisdag-onsdag

Eftersom jag egentligen skulle ha hållit en ER1-fordonsutbildning den här veckan så kunde jag inte vara med på höstens lärarträff de här två dagarna. Alla instruktörer i landet är inbjudna till de här träffarna som hålls varje vår och höst.

Nu blev det ju inte någon fordonsutbildning den här veckan heller utan då skulle jag plötsligt kunna vara med och det blev helt klart under måndagseftermiddagen.

Däremot dök det senare under eftermiddagen upp ett akut jobb som behövde göras i ER1-projektet. Alla fel som fordonet kan presentera i fellistan behövde granskas för att se om översättningarna stämde. Dessutom skulle alla felavhjälpande åtgärder som också presenteras i larmtexten kontrolleras så att förarna som kommer att köra ER1-fordonen förstår vad som ska göras och därmed kan avhjälpa felen.

Det här skulle naturligtvis ta ett antal arbetstimmar och det var viktigt att det blev färdigt så fort som möjligt. Därför fick vi tre instruktörer i Västerås som arbetat mest med ER1 det här uppdraget. Detta betydde att vi inte skulle kunna närvara på lärarträffen.

Nu blev vi i alla fall inbjudna till den gemensamma middagen igår kväll. Så efter att ha suttit hela gårdagen med fellistorna tog vi tåget vid fyratiden till Stockholm och fortsatte med Pendel till Ulriksdal. Där promenerade vi i småregnet bort till hotellet där lärarträffen hölls.

Vi behövde inte vänta länge på att de andra instruktörerna skulle vara färdiga för dagen. Klockan sju blev det sedan middag tillsammans med hela gruppen.

Det blev en trevlig kväll med våra kollegor från hela landet. I morse efter frukost var det dags för oss tre att bege oss tillbaka till Västerås för att fortsätta med våra listor.

På eftermiddagen kunde vi så sammanställa alla våra kommentarer och skicka in dem till de ansvariga.