Torsdag

Idag blev det tidig väckning eftersom jag redan vid halv sex skulle åka med tåg ner till Linköping.

Strax före klockan åtta var jag framme och steg av. Sedan gick jag till verkstaden för att kolla om det fanns något fordon som jag kunde få tillgång till. Det visade sig att det fordon jag åkt i skulle stå resten av dagen, så det var fritt fram att använda det.

Mitt uppdrag idag var att examinera fyra förarkollegor på X12/X14. Två av dem är stationerade i Linköping, en i Eskilstuna och en i Västerås.

Klockan nio träffades vi i Personallokalerna och gick sedan bort till verkstaden. Vi hoppade in i X12-an – en av de blå – som stod på baksidan av verkstadshallen. Där delade jag ut proven och eleverna började skriva.

Varefter de blev färdiga och lämnade in proven så rättade jag dem. Det visade sig snart att alla klarat sig med god marginal. Vi gick igenom svaren tillsammans och därefter fick var och en av eleverna en praktisk uppgift av mig. De fick också göra en så kallad säkerhetsklargöring av fordonet.

Tillsammans gick vi sen för att äta lunch och i och med det var det slut på examinationen.

Jag gick tillbaka till Personallokalerna för att klarrapportera eleverna i systemet samt skicka mail till deras Gruppchefer att de var godkända.

Jag hann också med att prata med vår Instruktörsplanerare innan det var dags att gå bort till järnvägsstationen för att åka hem.

Strax före halv fyra stannade tåget på spår 2 i Västerås och jag kunde gå för att byta om och därefter gå hem.

Nu har jag ledig långhelg och är dessutom ledig hela nästa vecka.