Fredag

En överliggning väntade mig när jag vid halv fem på eftermiddagen gick ner till Centralen för att börja jobba. Efter att ha bytt om, blåst in mig, tagit en kopp kaffe samt tagit ut fordonslista och tågorder gick jag ner till spår 5 vid tjugo i sex. En ungefär 15 minuter försenad X50 från Sala var på ingående. Förseningen berodde på att anslutande tåg till och från Dalarna varit sena till Sala.

Jag tog plats i förarhytten och snart var vi på väg med sikte på Linköping. Som vanligt var det uppehåll i Kolbäck, Kvicksund, Eskilstuna, Hälleforsnäs, Flen, Katrineholm och Norrköping längs vägen och allt flöt på väldigt bra. Förseningen minskade minut för minut och alla anslutningar längs vägen höll. Till spår 3 på Linköping C rullade vi in ett par minuter sent vid tio i åtta.

När ombordaren synat igenom tågsättet kunde jag köra bort till verkstaden och parkera enligt anvisning. Därefter gick jag till hotellet för att ta mitt rum i besittning. Efter lite strul med nyckelkortet lyckades jag till slut ta mig in i rummet. Där blev det TV-tittning tills det var dags att släcka och sova.