Onsdag

Dags för Fagersta/Ludvika-passet igen. Alltså start vid fem i halv två och tjugo minuter senare stannade en X14 på spår 4b som jag tog över. Solen sken och det var varmt och skönt i luften.

Kvart över två stängde jag dörrarna och så var vi på väg. Det märks att det är sommarlov nu för det var inte alls så många resenärer på den här avgången som det brukar vara.

En timme senare gick de sista resenärerna av vid Fagersta Norra och sedan var det bara att köra tillbaka till spår 5 på Fagersta C där jag parkerade.

Jag passade på att köpa en sallad och gick sedan till Personallokalerna för att ha en timmes rast.

Jag gick tillbaka till tågsättet strax före halv fem och när ombordaren kommit körde vi bort till Fagersta Norra igen där jag bytte ände.

Kvart i fem blev det avgång och körningen tillbaka till Västerås gick utan problem. Vid kvart i sex stannade vi på spår 4b och jag lämnade över till kollegan som stod på tur att få köra.

Nu var det dags att äta salladen i Personallokalerna. Min kompis som nu jobbar i Hagalund men som tidigare kört Pendeltåg i Stockholm hade rast i Västerås och vi åt och pratade tills det var dags för mig att gå ner och byta av nästa X14 som var på väg in.

Vid kvart över sju avgick vi från Västerås. Det var fortfarande soligt och fint men mellan Surahammar och Ramnäs uppenbarade sig en riklig regnskur. Det var bra på sitt sätt eftersom alla insekter på frontrutan tvättades bort. Sen sken solen igen.

Framme på spår 2 i Ludvika strax före nio var det dags att byta ände och tio minuter senare rullade vi iväg igen. I Virsbo tappade vi några minuter då mötande tåg var sent och i Surahammar fick vi stå ungefär 10 minuter och vänta på ett sent mötande godståg. Förseningen slutade på tio minuter när vi ankom spår 4b på Västerås C vid fem i elva. Jag blev avbytt och gick till omklädningsrummet.

Sen återstod bara att promenera hem i den ljumma sommarnatten.