Fredag

När jag satt och åt hemma i köket innan det var dags att bege sig till jobbet hörde jag på radion att något hade hänt i Stockholm. När jag slog på TV-n var det extra nyhetssändningar på grund av att en lastbil kört ihjäl folk på Drottninggatan i Stockholm. Snart kom också information om att Polisen begärt att all kollektivtrafik i Stockholm skulle stoppas – det vill säga bussar, tunnelbana, pendeltåg samt regional- och fjärrtåg.

När jag kom till Centralen strax före halv fem var det massor med resenärer i stationshuset. All tågtrafik till och från Stockholm var alltså stoppad tills vidare och det fanns inte mycket mer information än så att tillgå. Jag skulle köra till Linköping och det betydde att mitt tåg inte direkt skulle beröras av händelserna i Stockholm, men det är många resenärer som ska vidare med andra tåg bland annat mot Malmö, Köpenhamn, Göteborg och Oslo och dessa skulle definitivt komma att beröras.

Vid halv sex ankom min X12-a från Sala till spår 5 och jag bytte av föraren och tog plats i förarhytten. Fem minuter senare stängde jag dörrarna och så lämnade vi Västerås. Ombordaren gjorde flera utrop angående stoppet för tågen till och från Stockholm och det var flera resenärer som avbröt sina resor och återvände hem igen. I övrigt flöt allt på och vi rullade in till spår 3 i Linköping ett par minuter efter tidtabell vid tio i åtta. När ombordaren synat igenom vagnarna kunde jag köra bort till verkstaden och parkera på anvisat ställe. Därefter återstod bara för mig att gå bort till hotellet och checka in.

Efter att ha tittat på nyhetssändningarna på TV var det dags att släcka och få lite sömn.