Tisdag

Dags igen för min vanliga Uppsala-tur som börjar vid halv två. Tågsättet stod idag i solgasset på spår 37 och när jag var klar med förberedelserna körde jag ner till spår 3 på Centralen. Där gick jag till loket i andra änden och gjorde mig klar för det första Uppsala-varvet. Tjugo i tre blev det avgång och vi rullade iväg. Allt gick som planerat under resan och efter de båda uppehållen i Märsta och Knivsta ankom vi till spår 4 på Uppsala C enligt plan.

Där bytte jag ände igen och vid tjugo i fyra lämnade vi Uppsala och knappt 40 minuter senare stannade jag på spår 3 i Stockholm. Där lämnade jag över till näste förare och gick upp till Personallokalerna för att äta min matlåda. Det blev även lite prat med trevliga kollegor.

Med kaffekoppen i handen gick jag vid kvart över fem ner till spår 3 där ett likadant Uppsala-tåg, som jag körde tidigare, precis rullade in. Jag bytte av föraren och gick till andra loket och när jag var klar var det bara att sitta och lyssna på radion och invänta avgångstiden tjugo i sex. Inga konstigheter uppträdde heller under det här andra varvet och när vi kom tillbaka från Uppsala tog Fjärren som vanligt in oss på spår 6. Medan ombordarna synade igenom vagnarna bytte jag ände igen och så återstod bara att köra ut till Hagalund. Efter toatömningen kom jag in på spår 10 i Nya Vagnhallen, där jag bara lämnade tågsättet och gick mot utgången för att åka hem.