Onsdag

Då var det dags att köra till Hallsberg igen. Idag började jag inte förrän efter halv sex på eftermiddagen så jag kunde ta det lugnt hemma och fixa lite innan det var dags att göra sig i ordning och åka iväg. Efter att ha tagit en kopp kaffe i Personallokalerna i Hagalund gick jag ut till spår 36 där mitt InterCity-loktåg med fyra vagnar väntade. När jag var klar med förberedelserna körde jag ner till Norra Bantorget där ombordarna och Cateringservice väntade.

Strax före sju rullade vi fram till spår 11 på Centralen där resenärerna fanns och när alla tagit plats blev det avgång vid fem över sju. Det var inga problem att hålla tidtabellen med det här tåget – snarare låg jag lite före densamma hela vägen. Tåget hade uppehåll i Södertälje och Katrineholm innan vi stannade på spår 2 i Hallsberg där jag lämnade över till föraren med elev som skulle köra resten av sträckan till Karlstad. Jag gick bort till Personallokalerna för att ha min rast.

Några minuter efter tio gick jag tillbaka till järnvägsstationen igen och snart stannade dagens sista X2000-tåg från Göteborg på spår 3 och jag bytte av föraren. Sen var det raka spåret mot Stockholm – utan uppehåll. Även nu flöt allt på och jag låg snart lite före tidtabellen igen. Ett par minuter före plan – vid halv tolv – stannade jag på spår 17b på Stockholm C och resenärerna lämnade tågsättet. När ombordaren synat klart blev det som vanligt avfurnering på Norra Bantorget. Sen var det bara att fortsätta ut till toatömningen i Hagalund och när jag kommit igenom där fick jag parkera tågsättet på spår 18. Nu hade onsdagen övergått till torsdag sedan en halvtimme tillbaka. Därmed var dagens – och veckans – arbete över och jag gick till parkeringen för att åka hem. Nästa gång jag jobbar är alltså på måndag.