Jour

Idag hade jag eftermiddagsjouren i Hagalund som börjar klockan 14 och slutar 22. Det var väldigt lugnt, så jag fikade, kollade på TV och pratade med kollegor som kom och gick. Kvart i nio började Champions League-fotbollen på TV3 som jag tänkte se, men naturligtvis blev det inte så. Tre minuter efter avspark ringde Operativa Personalledningen och meddelade att de behövde hjälp. På grund av stopp i trafiken vid Ulriksdal efter en olycka, så hade flera Uppsala-tåg blivit inställda och nu saknades det förare när trafiken skulle dra igång igen inom kort. Så jag skulle köra avgången vid tio över nio från Centralen och därför beställde jag en taxi via mobilappen.

När jag kom ner till Centralen vid kvart över nio gick jag direkt till spår 3 där mitt tågsätt skulle stå och där stod mycket riktigt ett tågsätt. Dock såg jag på informationsskyltarna att avgången som jag skulle köra även den hade blivit inställd och att nästa avgång var vid tio över tio. Jag försökte ringa Operativa Personalledningen men det var telefonkö dit, så efter ett tag ringde jag Fordonsledningen i stället. Jag fick besked om att avvakta nere på Centralen tills vidare och då gick jag upp till Personallokalerna.

Strax före tio ringde jag till Operativa Personalledningen igen och fick då beskedet att jag inte behövdes längre utan kunde åka hem. Det var bara för mig att gå ner till Pendeltåget för att ta mig ut till Ulriksdal och Hagalund. Trafiken hade nu kommit i gång sedan en stund tillbaka men det var fortfarande restförseningar. Det blev trekvarts övertid eftersom klockan nästan var kvart i elva när jag kunde sätta mig i bilen för att åka hem.