Juldagen

Nu är min julledighet slut och det är jobb som gäller ända till nästa år 🙂 – förutom en fridag på tisdag. Dagens pass började vid halv tre på eftermiddagen så jag kunde sova ut ett tag på förmiddagen i alla fall. Egentligen skulle jag ha börjat med att klargöra en X2:a i Hagalund och sedan köra ner den till Centralen, men det var ändrade planer – man skulle i stället vända ett ankommande X2000-tåg från Göteborg nere på Centralen. Operativa Personalledningen lät meddela att jag skulle ta mig ner till Centralen och där byta av föraren på det ankommande tåget. Jag gick ut till spår 14 i Nya Vagnhallen där ett tjänstetåg snart skulle avgå och liftade med det. Jag hann gå upp till Personallokalerna för att skriva ut fordonslistorna och prata lite med en kollega innan det vid kvart i fyra var dags att gå ner till spår 11, där tåget snart rullade in. När jag bytt av föraren avaktiverade jag hytten och gick till andra änden medan tågsättet städades ur och Cateringservice fyllde på mat och dryck.

När jag installerat mig och gjort mig klar i andra hytten var det bara att ta det lugnt tills allt var klart och jag kunde öppna dörrarna och släppa på resenärerna. Tåget var helt fullbokat, så det var många som skulle med. Vid tjugo över fyra avgick vi söderut med uppehåll i Södertälje och Norrköping. Resan gick helt utan problem och när jag stannat på spår 1 i Linköping tog en förare från Malmö över och skulle köra resten av sträckan. Jag gick bort till Personallokalerna för att ha min ungefär två timmar långa rast där.

Klockan åtta stod jag vid spår 2 och bytte av föraren på norrgående X2000 och så körde jag det till huvudstaden med uppehåll på samma stationer som på nervägen. Ankom någon minut före tidtabellen till spår 17b på Stockholm C. När tåget var tömt och ombordarna synat kunde jag fortsätta fram till Norra Bantorget för avfurnering. Sedan återstod bara att köra ut till Hagalund, få toaletterna tömda och sedan parkerade jag tågsättet utanför verkstaden på spår 48. Så var dagens arbete över och jag gick till bilen för att åka hem.