Lördag

Började inte förrän kvart över åtta idag, så det blev sovmorgon även idag 🙂 Efter frukost tog jag ut en färsk fordonslista och gick sedan ut på uppställningsbangården bredvid järnvägsstationen i Hallsberg och hittade mitt loktåg med fem vagnar på spår 11. Startade upp och klargjorde loket, som varit avställt under natten och snart dök min ombordare upp och tillsammans gjorde vi bromsprovet. När han var klar med klargöringen av vagnarna backade vi ut tågsättet från uppställningsbangården och körde sedan fram till spår 5 varifrån vi skulle avgå vid kvart över nio.

Nu fick jag köra norra vägen till Stockholm vilket innebar uppehåll i Kumla, Örebro S, Örebro C, Arboga, Köping, Västerås, Enköping, Bålsta och Sundbyberg innan vi ankom till spår 6 på Stockholm C helt enligt tidtabell strax efter halv tolv. På lördagar finns ingen växlingspersonal på Centralen så då får vi själva koppla av och till loken vid rundgångar, så det var bara att ta på sig växlarjackan, hörselkåporna och handskarna och gå ut och koppla av. Sen körde jag runt loket till andra änden och kopplade till igen. Ombordaren hjälpte till med efterföljande bromsprov och sedan var det bara att rulla ut till Hagalund. Där hamnade jag bakom en X2:a i kön till toatömningen.

Ute på bangården kopplade växlingspersonal loss loket och så kunde jag köra bort det till verkstaden. När jag parkerat det på anvisad plats tog jag min ryggsäck och gick mot utgången för att åka hem.