Lördag

Nu var det dags för busskörning igen. Så här i semestertider på bussbolaget när man dessutom har många bussar ute på körningar runt om i Norden blir det lätt förarbrist på hemmaplan. Den här helgen var det extra akut eftersom de hade fått ett stort uppdrag och då tänkte jag att jag kunde köra en av mina lediga dagar i alla fall.

Det var ett religiöst samfund som hade ett stort event på Friends Arena i Solna. Jag var på plats på garaget vid halv sex på morgonen och startade upp dubbeldäckaren jag skulle köra. Vid kvart över sex åkte en kollega och jag iväg till upphämtningsplatsen i våra bussar – vi skulle alltså hämta på samma ställe och samma tid. Totalt hade mitt bussbolag 8 bussar – både egna och inhyrda – som skulle till Friends men avreseplatserna och -tiderna varierade.

Väl framme på parkeringen vid Friends var det rast/vila som gällde. Eftersom det bara var ett stenkast bort till mitt jobb gick jag dit och tillbringade väntetiden där. Vid halv sex på eftermiddagen var det dags att gå tillbaka för att försöka kyla ner bussen som stått i solen hela dagen innan resenärerna kom tillbaka. Strax efter halv sju var alla ombord och vi satte kurs hemåt igen.

När jag stannat på upphämtningsplatsen och alla stigit av återstod bara att åka tillbaka till garaget och ta tag i efterarbetet – tanka, tömma skräppåsarna, dammsuga, våttorka golvet, tvätta utvändigt, tömma toan och fylla på färskvatten. Kvällen var varm och luftfuktigheten var hög och jag blev genomblöt av svett. Klockan tio var jag färdig med allt och kunde sätta mig i bilen och åka hem.