Fredag

Dags för en överliggning så här fredag till lördag. Började inte förrän klockan halv sex på eftermiddagen så jag kunde ta det lugnt hemma och hålla på och fixa och dona lite innan det var dags att sätta sig i bilen och åka till jobbet.

Efter att ha tagit ut tågorder och fordonslistor gick jag ut till spår 18 där mitt loktåg precis var klart efter rundgången. Det var en snabbvändning och städpersonalen snyggade snabbt till inuti. När allt var klart körde jag ner till spår 12a på Centralen där vi skulle ha avgång vid fem över halv sju. Destinationen var Norrköping med sedvanliga uppehåll i Flemingsberg, Södertälje, Vagnhärad, Nyköping och Kolmården. Vi blev sinkade av ett godståg före Södertälje och tappade fler minuter när infartssignalen till Hölö visade stopp. Jag försökte så gott som möjligt ta in minut för minut längs vägen, men vi kom i otakt med ett möte och fick stanna i Jönåker för att invänta det mötande tåget och det betydde att förseningen åter var lika stor som den var från början. Vi ankom spår 3b på Norrköping C ungefär fem minuter sent och avbytande förare och jag hjälptes åt med rundgången eftersom det bara var drygt 15 minuter innan tåget skulle gå tillbaka mot Nyköping igen.

Tåget kom iväg i rätt tid och jag kunde gå till Personallokalen för att äta min matlåda. Vid tjugo över nio hoppade jag på ett regionaltåg och åkte med det till Linköping där jag gick bort till hotellet där jag ska tillbringa natten.