Tisdag

Ännu tidigare start i morse – halv fyra. Kom i alla fall i säng ganska bra igår kväll även om det innebar att det inte blev något tittande på svenska damlandslagets premiärmatch i VM.

Mitt tågsätt, som bestod av 9 vagnar och ett lok i vardera änden, stod och väntade på spår 36. Efter strul med inte bara en sak kom jag till slut i väg drygt 10 minuter sent från Hagalund. När jag sedan anlände till Uppsala, efter att först ha varit nere på Stockholm C och bytt ände för att kunna köra norrut, hade förseningen utökats till 20 minuter och avgångstiden mot Stockholm var redan inne. Det blev en riktig snabbvändning och så var vi på väg söderut igen med 6-7 minuters försening. Resten av sträckan inklusive uppehållen i Knivsta och Märsta gick utan problem och jag blev avbytt när jag stannat på spår 3 på Centralstationen.

Nu följde först en timmes reservsittning då inget hände och efter det var det en knapp timmes rast 🙂 Sen fick jag gå ner till spår 12 för att byta av föraren på ett direkttåg från Uppsala och så körde jag ut det till Hagalund. Liftade sedan med en X2:a tillbaka ner till Centralen och kort därefter dök en X2:a från Göteborg upp på spår 17b. Jag bytte av föraren och när tågsättet var tomt kunde jag köra ut och ställa mig i kön till toatömningen. Hamnade sedan på spår 33 där jag parkerade och gick sedan mot utgången för att åka hemåt.