Söndag

Till Dalarna skulle dagens arbetspass föra mig. Det var ett tag sedan jag fick köra åt det hållet och eftersom jag gärna kör den banan var det efterlängtat 🙂

Kvart över tolv började jag i Hagalund och hade då tagit ut både tågorder och fordonslista. Jag gick sedan ut till spår 17 på bangården där mitt loktåg stod – 227 meter – 8 vagnar. Körde ner till spår 6 på Centralen och där blev det rundgång med loket. Efter avklarat bromsprov gick jag till restaurangvagnen för att hämta en kopp nybryggt kaffe. Kvart i två blev det avgång norrut i regn, så det var svårt att få upp farten utan att det slirade. Tåget hade uppehåll på Arlanda, i Uppsala, Sala, Avesta-Krylbo, Hedemora samt Säter innan vi ankom spår 4 på Borlänge C vid tio över fyra. Där blev jag avbytt och gick till Personallokalen för att äta min matlåda och efter det fortsatte jag till hotellet inne i centrum för att tillbringa resten av rasten där.

Vid kvart över sju lämnade jag hotellet och började gå tillbaka till stationen. Regnet hade dragit bort och det var en riktigt fin kväll med solsken även om det var lite kyligt i luften. Vid kvart i åtta rullade samma tågsätt som jag körde tidigare in på spår 4. Det hade varit i Mora och vänt och nu skulle jag köra tillbaka till Stockholm. Samma uppehåll på tillbakavägen men betydligt lättare att få upp farten eftersom det torkat upp. Allt gick bra och vi ankom spår 6 på Stockholm C några minuter före tidtabell. Ombordaren hjälpte till med rundgången och när allt var klart och Cateringservice avfurnerat restaurangvagnen körde jag ut till Hagalund, fick toaletterna tömda och kunde lämna tågsättet som det var på spår 17. Sen gick jag till parkeringen och satte mig i bilen och åkte hem. Nu är jag ledig två dagar, men på onsdag jobbar jag igen.