Jour

Arbetshelgen avslutades med ett jourpass på Centralen mellan klockan 14 och 22, så när jag parkerat bilen i Hagalund gick jag i regnet till pendeln för att komma in till stan. Där var det till en början lugnt och jag kunde sitta och prata och fika med trevliga kollegor i lunchrummet.

Strax före klockan 16 ringde Operativa Personalledningen och satte mig i jobb. Två X2:or som skulle multipelkopplas i Hagalund ville inte samarbeta och beslut hade tagits att köra de två enheterna som separata tåg till Malmö som var slutdestinationen. Jag fick ta taxi ut till Hagalund för att köra in det bakre tågsättet till Norra Bantorget där det skulle furneras. När furneringen var klar och vagnsskyltningen var fixad rullade vi fram till spår 12b varifrån vi skulle avgå.

När alla resenärer kommit ombord kunde vi lämna Stockholm C och sätta fart söderut. Uppehåll gjorde vi i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Hässleholm, Alvesta och Lund innan vi ankom till spår 6a på Malmö C.

När växlingspersonal tagit hand om tågsättet gick jag först till de närbelägna Personallokalerna för att äta min matlåda och fortsatte sedan till ett hotell alldeles bredvid järnvägsstationen där det var bokat rum åt mig för natten.