Onsdag

Började en halvtimme tidigare än i går – alltså redan halv fyra. Första uppdraget var att köra tjänstetåg med 9 vagnar och lok i vardera änden till Uppsala, men för att kunna köra norrut var jag tvungen att åka ner till Centralen för att där byta ände. Väl framme på spår 1 på Uppsala C bytte jag ände igen och sedan var det bara att invänta avgångstiden vid tjugo i sex.

Resan tillbaka till Stockholm via Knivsta och Märsta gick helt utan problem och jag rullade in på spår 3 helt enligt planen. Där lämnade jag över till näste förare och gick sedan upp till Personallokalerna för att sitta reserv i en timme. Allt var lugnt under reservtimmen och på det följde en knapp timmes rast 🙂 Sedan fick jag gå ner till spår 12 där ett direkttåg från Uppsala snart skulle rulla in. Jag bytte av föraren och gick till andra änden för att kunna köra ut till Hagalund. Efter sedvanlig toatömning kunde jag parkera tågsättet och gå till spår 17 för att lifta med ett tjänstetåg tillbaka till Centralen.

Sista uppdraget för dagen var att köra ut en X2:a från Malmö som ankom spår 18b vid kvart i elva. Eftersom tågsättet skulle ut igen på eftermiddagen behövdes ingen avfurnering på Norra Bantorget utan jag kunde direkt fortsätta ut till Hagalund. Efter toatömningen fick jag köra in i Nya Vagnhallen där jag parkerade på spår 14 och kunde sedan gå mot utgången för att åka hem.

I morgon är jag ledig så jag får önska er alla en trevlig Valborgsmässoafton!