Lördag

Även idag började jag halv sju, men jag behövde inte åka pendeln in till Centralen utan kunde börja i Hagalund. Nu skulle jag äntligen få göra ett nytt försök att köra till Karlstad – det gick ju inte så bra förra gången jag hade det här passet.

Mitt tågsätt – Rc-lok och fem vagnar – stod på spår 13 i Nya Vagnhallen och när jag kollat att allt var ok körde jag ner till Norra Bantorget, där Cateringservice väntade på att få furnera kioskvagnen. När allt var klart och de två ombordarna intagit sina platser körde jag fram till spår 11 på Centralen, varifrån avgången mot Oslo skulle ske strax före klockan åtta.

Allt gick bra på väg västerut – uppehåll gjordes i Södertälje, Katrineholm, Hallsberg, Degerfors och Kristinehamn innan jag stannade på spår 1a på Karlstad C ungefär fem minuter försenad vid tio i elva. Förseningen orsakades av möten med försenade tåg på sträckan Laxå – Karlstad, som är enkelspårig.

Jag blev avbytt av en Karlstad-förare som skulle köra resten av sträckan till Oslo och jag gick till Personallokalerna för att ha en och en halv timmes rast. Jag åt min medhavda lunchsallad och slog på TV:n och kollade på början av SM-finalen i Innebandy mellan Rönnby och Mora innan jag vid halv ett gick tillbaka till stationen för att lösa av föraren på en ankommande X2:a från Stockholm. När avbytet var klart gick jag till andra änden och gjorde mig klar för avgången vid tjugo över ett.

Det var uppehåll på samma ställen på tillbakavägen och inga konstigheter inträffade efter vägen. Jag låg i princip exakt enligt tidtabell eller någon/några minuter före hela vägen – trots att vi fick möta ett försenat tåg strax före Laxå. När jag stannat på spår 19b på Stockholm C var det bara att invänta klartecken från ombordarna och sedan fortsätta direkt ut till Hagalund. Tågsättet skulle inte avfurneras eftersom det skulle gå tillbaka till Karlstad efter ett par timmar. Efter toatömningen fick jag köra in på spår 14 i Nya Vagnhallen och där förbereda för nästa förare genom att byta ände och lämna ett överlämningskvitto i hytten. Sedan kunde jag med gott samvete gå bort till parkeringen för att hoppa in i bilen och ta mig hemåt.

Tyvärr lyckades inte Rönnby-tjejerna besegra Mora utan förlorade finalmatchen med 5-3 och tog därmed silvermedaljerna …