Långfredag

Precis som förra årets långfredag skulle jag idag köra till Gävle. I och med att det är flera banarbeten nu i påsk så var det dock lite skillnad i början och i slutet av arbetspasset mot förra året. Det är avstängt till och från Hagalund så jag fick ta pendeln ner till Centralen efter att som vanligt ha parkerat bilen. Där hade jag klargöring av ett lok som skulle ha stått nattparkerat på Centralen men det visade sig att mitt lok och mina vagnar hade ankommit från Hallsberg och rundgången och bromsprovet precis var klart. Det betydde att jag plötsligt hade väldigt gott om tid, så jag kunde med gott samvete gå och prata med en kollega som bemannade reservloket på Centralen.

Nån minut före två avgick vi och hade uppehåll för påstigande på Arlanda och i Uppsala. I Tierp skulle vi egentligen stanna och släppa förbi ett snabbtåg, men det var försenat idag och vi kunde fortsätta direkt till Gävle. Där blev jag avbytt och gick till hotellet för att ha min nära femtimmars rast där. Tog det lugnt ett tag och gick sedan och köpte en pizza och sen blev det TV-tittande resten av tiden.

Strax före nio gick jag till stationen för att byta av föraren på InterCity-tåget från Duved. Körde sedan tillbaka till huvudstaden med samma uppehåll som i andra riktningen. Vi rullade in på spår 3 på Stockholm C precis enligt tidtabell och där tog växlingspersonal hand om tågsättet och skulle växla bort det till Norra Bantorget. Jag kunde direkt gå och ta pendeln ut till Ulriksdal och därifrån gå till parkeringen och åka hemåt.

Trots att detta är min jobbhelg är jag nu ledig i tre dagar – förmodligen eftersom det inte behövs så många förare i tjänst på grund av alla banarbeten och inskränkningar i trafiken. Jobbar nästa gång på tisdag 🙂