Onsdag

Idag hade jag samma pass som i förrgår det vill säga Norrköping tur och retur med loktåg.  Till skillnad från gårdagens strålande väder var det riktigt dimmigt, grått och tråkigt väder idag.

Mellan Järna och Nyköping var det rimfrost på träden längs banan och man fick en föraning om den kommande vintern. Framme i Norrköping lämnade jag över till den väntande föraren och gick för att äta min matlåda i Personallokalen.

Vid halv sex stod jag vid spår 3b när nästa loktåg från Stockholm kom in och så hjälptes föraren och jag åt att göra rundgång och efterföljande bromsprov. Vid halv sju lämnade vi Norrköping och körde norrut. Nu hade det blivit rimfrost på kontaktledningen och tidvis var det väldigt likt ett tomtebloss uppifrån strömavtagaren under körningen. Vi drabbades av en tågkö sista biten in mot Stockholm C och blev några minuter försenade på grund av detta. Allt berodde på att Trafikverket stoppat tågtrafiken mellan Stockholm Central och Stockholm Södra ett par gånger under kort tid på grund av obehöriga i spårområdet. Enligt uppgift hade en person omhändertagits efter att ha uppehållit sig i spårområdet och trafiken kunde därefter släppas på igen.

När ombordaren synat klart körde jag ut till Hagalund och behövde idag inte passera genom toatömningen utan hamnade på spår 18 där det blev rundgång med loket. Precis när bromsprovet var klart kom näste förare som skulle köra tåget ner till Linköping och tog över och jag kunde gå till bilen för att åka hem.

Precis när jag kom innanför dörren hemma strax före halv elva ringde pappa och berättade att mamma snubblat och ramlat och nu befann sig på sjukhuset. Jag bytte om och åkte och hämtade pappa och så åkte vi till akuten för att kolla hur det var med henne. Hon har fått en fraktur på höftkulan och hon får ligga kvar på ortopeden och det ska bli operation imorgon.