Fredag

Sista arbetsdagen för den här veckan började klockan 12. Först skulle jag klargöra en X2:a och det visade sig vara exakt samma fordon som jag skulle ha klargjort igår. Den hade dock varit i Malmö under natten och kommit tillbaka till Stockholm under förmiddagen, så jag behövde inte klargöra den idag heller 🙂

Dagens pass innebar att jag skulle köra X2:an till Linköping, men först blev det som vanligt furnering på Norra Bantorget och därefter avgång från spår 11 på Centralen samt uppehåll för påstigande i Södertälje. När vi närmade oss Flen ringde fjärren upp mig och ville att jag skulle ta det lugnt strax före plattformen eftersom en mystisk man uppehöll sig i närheten av spåret. Jag saktade ner rejält från de 180 km/h som är brukligt genom Flen, men kunde inte upptäcka någon. Efter ordinarie uppehåll i Norrköping blev jag avbytt när jag stannat i Linköping och kunde gå till Personallokalerna för knappt två timmars rast.

Klockan tio i sex stod jag och väntade på perrongen vid spår 2 och några minuter senare dök norrgående X2:a upp och jag bytte av föraren. Resan tillbaka till Stockholm gick hur smidigt som helst och jag kunde stanna på spår 18b exakt enligt tidtabell 🙂 Efter att ha hjälpt till med att lasta av en rullstolsburen resenär samt fått klart efter syning körde jag fram till Norra Bantorget där Cateringservice väntade på att få avfurnera tåget. Sen fortsatte jag sista biten ut till Hagalund och efter toatömningen hamnade jag i Nya Vagntallen på spår 12, där jag parkerade enligt anvisning. Därmed kunde jag ta bilen för att åka hem och fira ledig helg.